Четвер, 25.04.2024, 17:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів
29 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (№ 1577). «Це предмет доволі складного компромісу - перший етап оптимізації пільг», - сказав, представляючи законопроект в Парламенті, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Всі норми щодо Закону України «Про освіту» залишаються незмінними, на цьому наголосив Глава Уряду. Зберігаються всі норми щодо вступу до навчальних закладів поза конкурсом. Безкоштовним харчуванням у професійно-технічних училищах будуть забезпечуватися діти-сироти, діти-інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти з малозабезпечених сімей.

За словами Арсенія Яценюка, під час обговорення законопроекту відбувалася дискусія стосовно необхідності ліквідації методичних кабінетів відділів освіти: «Прийняли наступне рішення - обласним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування оптимізувати мережу методичних кабінетів в галузі освіти та скорочення видатків на їх утримання».

Глава Уряду наголосив, що даний закон – «це не ті радикальні зміни, які ми могли провести, але це хоча би принаймні перший крок»: «Він дасть можливість рухатися в питанні оптимізації пільг».
Переглядів: 528 | Додав: school_yablounic | Дата: 29.12.2014 | Коментарі (0)



Зараз часто задають питання – 2015 рік якої тварини і яким він буде. Наступний 2015 рік – Кози (Вівці), так як східні календарі Японії та Китаю різняться, то у кожного народу свій символ і своя тварина. У них багато подібностей і вони чудово можуть співіснувати один з одним, але є й свої відмінності. Оскільки це домашні тварини, то вони люблять проводити більшість свого часу в колі рідних і близьких.

Ці тварини характеризуються наступним чином: Коза – це талановита і артистична натура, а також ексцентрична і загадкова, вона елегантна і м’яка великодушна і доброзичлива, тонка і чутлива. Вівця – це вимоглива до себе тварина, вона постійно потребує любові, щоб інші звертали на неї увагу, а якщо цього не роблять, то дуже ображається.

Тепер ми знаємо якої тварини буде 2015 рік і навіть не одної, а відразу двох – Вівці і Кози. Це дозволить рокові бути різноманітним, цікавим, незвичайним з безліччю сюрпризів, як приємних так і не дуже. Він дозволить багатьом талановитим і здібним людям проявити себе, а також відкрити нові таланти, цей новий 2015 рік принесе також і фінансову винагороду тим, хто захоче заробляти своїми талантами і здібностями, але потрібно пам’ятати, ... Читати далі »
Переглядів: 625 | Додав: school_yablounic | Дата: 27.12.2014 | Коментарі (0)

Вперше за роки незалежності на великі екрани країни вийшов український анімаційний блокбастер «Бабай».

Цей фільм створений за підтримки Держкіно України, на державній студії анімаційних фільмів «Укранімафільм», що заснована у 1959 році.

Персонажі фільму – герої українського фольклору і народних казок. Жанр - комедія, пригоди. Фільм створений для сімейної аудиторії.

У роботі над мультфільмом брали участь найкращі українські митці: сценаристи, режисери, художники, аніматори.

Прем’єра фільму «Бабай» відбулася напередодні Дня святого Миколая. Фільм демонструватиметься у кінотеатрах під час шкільних зимових канікул.

Сюжет «Бабая» побудований на пригодах чарівної дівчинки Світланки-Зорянки та її друзів, які попри усі страхи і негаразди зуміли побороти страшного Бабая - і довели, що мрії збуваються.

Фільм озвучували відомі українські актори і ведучі: Ірма Вітовська, Остап Ступка, Мирослав Кувалдін, Володимир Мойсеєнко та Володимир Данилець.
Переглядів: 323 | Додав: school_yablounic | Дата: 26.12.2014 | Коментарі (0)

Вже традиційно на Різдво зірки зберуться в прикарпатському курорті Яремче на Зимовому Romantik Fest.

Цього року на етно-фестиваль запрошені актриса Ольга Сумська, актор Віталій Борисюк, телеведуча Соломія Вітвіцька, співачки Наталія Валевська та Наталія Бучинська.

Знаменитості поміряються кулінарними навичками і вміннями в конкурсах «Кращі гуцульські вареники» і «Краща кутя Святого Вечора». А також навчаться майструвати Дідух — сімейний оберіг, популярний у наших предків на західній і центральній Україні.

«Раніше я ніколи не робила Дідух, — зізнається телеведуча Соломія Вітвіцька, — в нашій родині не було такого звичаю. Хоча ставити в будинку красиво зроблений сніп з пшениці, увінчаний стрічками — мені здається чудовою традицією. В Яремчі ми з чоловіком із задоволенням пройдемо майстер-клас і змайструємо свій перший справжній український дідух. Коли я подорожувала по Грузії, то бачила, як там в будинках ставлять щось подібне нашому Дідуху — пов'язані гілки і поліна».

Цього року більшість розважальних акцій на фестивалі скасовані. Замість цього запланована молитва за мир в Україні та благодійний аукціон на підтримку проекту «Збережемо скарби разом». Лотами на аукціоні стануть копії реставрованих в рамках цього проекту картин та ікон. Зібрані кошти підуть на подальшу реставрацію творів українського мистецтва.

Також організатори твердо впевнені, що потрібно цінувати національні традиції та обряди, а також нашу непе ... Читати далі »
Переглядів: 490 | Додав: school_yablounic | Дата: 26.12.2014 | Коментарі (0)

Вифлеємський вогонь миру вже традиційно запалав на найвищій точці України.



Десяток пластунів ступаючи слід-у-слід, винесли символ любові і добра на Говерлу, незважаючи на крижаний вітер, нульову видимість та сніг по коліна.

Учасники сходження вірять, що тепло і добро, яке випромінює з вершини цей вогонь, огортає миром всю нашу країну!
Переглядів: 393 | Додав: school_yablounic | Дата: 26.12.2014 | Коментарі (0)

З нагоди новорічних та різдвяних свят в Івано-Франківську пройде близько тридцяти заходів - спортивних, музичних, театральних, художніх, а також майстер-класи, благодійні акції, фестивалі, конкурси і виставки.

Переглядів: 528 | Додав: school_yablounic | Дата: 26.12.2014 | Коментарі (0)



"Майкрософт Україна" спільно з українським розробником ігор для мобільних пристроїв Nravo Kids випустили додаток "Світ добра".

Він вже доступний для Windows Phone, Android і у веб-версії, а найближчим часом стане доступний і для iOS, йдеться у повідомленні компанії.

Героями в грі є діти, яким необхідна особливу увагу. Мета гравця - зробити таку дитину щасливою і по проходженню гри учасник може перерахувати кошти на допомогу дітям, обравши благодійний фонд з переліку партнерів ініціативи.

Благодійні кошти будуть прямо надходити фондам, які займаються підтримкою і забезпеченням дітей з синдромом Дауна; дітей, хворих на ДЦП; а також дітей з кризових сімей.

Гра "Світ добра" випущена українською мовою і доступна для безкоштовного скачування. Грати в неї можуть діти віком від 6 років і дорослі.
Переглядів: 366 | Додав: school_yablounic | Дата: 19.12.2014 | Коментарі (0)

19 грудня 2014 року у Міністерстві освіти і науки за участю Міністра освіти і науки Сергія Квіта відбудеться презентація оновленого повнофункціонального веб-представництва МОН України.

Оновлений ресурс Міністерства підвищить якість надання послуг та взаємодію з користувачами цифрових активів установи та дозволить надати офіційну інформацію індивідуально окремим групам громадян.

Також веб-представництво Міністерства освіти і науки допоможе відвідувачам швидко віднайти необхідну інформацію щодо діяльності та послуг Міністерства. Зокрема, зручна навігація дають детальний обрис діяльності МОН у всіх сферах освітньої індустрії.

Новий ресурс спроектовано на допомогу педагогам, керівникам освітніх закладів, батькам, школярам, студентам та держслужбовцям в прийнятті рішень у своїй щоденній діяльності, а також для забезпечення широкого доступу та прозорості до офіційної інформації. Структура веб-представництва спрощує та скорочує кроки до необхідної інформації Міністерства.
Переглядів: 416 | Додав: school_yablounic | Дата: 18.12.2014 | Коментарі (0)



Результати жеребкування усіх матчів 1/16 фіналу Ліги Європи

"Дніпро" (Україна) - "Олімпіакос" (Греція)

"Селтік" (Шотландія) - "Інтер" (Італія)

ПСВ (Голландія) - "Зеніт" (Росія)

"Вільярреал" (Іспанія) - "Зальцбург" (Австрія)

"Торіно" (Італія) - "Атлетик" (Іспанія)

"Ольборг" (Данія) - "Брюгге" (Бельгія)

"Трабзонспор" (Туреччина) - "Наполі" (Італія)

"Тоттенхем" (Англія) - "Фіорентина" (Італія)

"Севілья" (Іспанія) - "Боруссія" М (Німеччина)

"Вольфсбург" (Німеччина) - "Спортінг" (Португалія)

"Янг Бойз" (Швейцарія) - "Евертон" (Англія)

"Генгам" (Франція) - "Динамо" (Київ, Україна)

"Аякс" (Голландія) - "Легія" (Польща)

"Андерлехт" (Бельгія) - "Динамо" (Москва, Росія)

"Ліверпуль" (Англія) - "Бешикташ" (Туреччина)

"Рома" (Італія) - "Фейєноорд" (Голландія)

Перші матчі 1/16 фіналу Ліги Європи пройдуть 19 лютого, а матчі-відповіді - 26 лютого.

Вчитель фізичної культури Голембйовський І.І.
Переглядів: 447 | Додав: school_yablounic | Дата: 18.12.2014 | Коментарі (0)



15 грудня, 13:00
Ньон, Швейцарія
Жеребкування 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів

Базель - Порту

Арсенал - Монако

Шахтар - Баварія

Шальке - Реал

Ювентус - Боруссія

Байєр - Атлетико

Манчестер Сіті - Барселона

ПСЖ - Челсі

Використані матеріали УЄФА

Вчитель фізичної культури Голембйовський І.І.
Переглядів: 376 | Додав: school_yablounic | Дата: 18.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 50 51 »
Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz