П`ятниця, 26.04.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Головна » 2016 » Квітень » 4 » 4 квітня - Міжнародний день Інтернету
09:27
4 квітня - Міжнародний день Інтернету
Міжнародний день інтернету

Сучасне життя, переповнена подіями та інформацією, вже давно стала немислимою без інтернету. Саме з цієї досить вагомої причини цілком закономірно, що глобальна Мережа обзавелася своїм власним святом. І навіть не одним, однак, головне, точніше Міжнародний день інтернету, відзначають щорічно 4 квітня. 

Чому Всесвітній день створення інтернету відзначається саме 4 квітня? Та тому, що саме в четвертий день другого весняного місяця представився святий Ісидор Севільський. Він увійшов в історію завдяки тому, що написав енциклопедію Etymologiae, що включає двадцять томів. Але покровитель у всесвітній Мережі з'явився зовсім не відразу. Його обирали болісно і довго. Так, в числі кандидатів були і святий Ісидор, і святий Педро Регальдо, і навіть жінка - свята Текла. Але вирішальне слово залишилося за тодішнім Папою Іоанном Павлом II, який озвучив, що інтернет є енциклопедією знань всього людства. Так і вирішив це питання. 
Але Православна церква одним-єдиним покровителем не обмежилася, тому у інтернету їх чотири. Причому, всі четверо - жіночої статі. Це Софія і три її доньки - Любов, Надія і Віра. Не виключено, що і мусульмани теж визначили для глобальної Мережі покровителя. 
Тепер нам відомо, коли святкується Міжнародний день інтернету, але в різних країнах ці дати можуть відрізнятися. 

Незважаючи на те, що Папа Римський у 1998 році санкціонував свято День інтернету і визначив його покровителя.
У більшості держав це свято прив'язане до дати реєстрації національних доменів. Так, в Україні День інтернету - 14 грудня, а в Узбекистані - 29 квітня. 


Міжнародний день інтернету

Надмірне занурення у Світову павутину має ряд серйозних недоліків. Вперше на цю проблему звернули увагу члени Британського інституту соціальних винаходів. Так, 27 січня 2002 року дана організація виступила ініціатором проведення безпрецедентного заходу - Всесвітнього дня без інтернету (Всесвітнього дня безпечного (безпеки) в інтернеті). Метою незвичайного свята став цілий день, проведений без комп'ютера. Користувачам пропонується поспілкуватися не з віртуальними друзями , а зустрітися вживу з близькими, рідними людьми, а також зайнятися своїм здоров'ям, прогулятися в парку, сходити в театр, подивитися кіно або відвідати музей. Саме так англійці акцентують увагу на проблемі інтернет-залежності та соціальної ізоляції, спричиненої надмірним перебуванням в інтернеті. Особливо сильно віртуальний світ захоплює підлітків і молодих людей.

Переглядів: 383 | Додав: Todoruk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz