П`ятниця, 26.04.2024, 23:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів


Всесвітній день телебачення входить в систему всесвітніх і міжнародних днів ООН і відзначається щорічно 21 листопада. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у грудні 1996 року і вперше відзначався в 1997 році.

Дата 21 листопада була обрана тому, що 21 і 22 листопада 1996 проводився перший Всесвітній телевізійний форум, на якому під егідою ООН зустрілися провідні діячі ЗМІ. Їх метою було обговорити питання про зростаючому значенні телебачення в сучасному світі і розглянути основні шляхи можливого зміцнення взаємного співробітництва у цій сфері.

За своєю суттю Всесвітній день телебачення присвячений не стільки технічним аспектам телебачення, скільки тієї філософії, яке телебачення привносить в наше життя, будучи символом зв’язку і глобалізації в сучасному світі. Його завдання — привернути увагу до ролі телебачення в просуванні миру та розвитку.

Генасамблея ООН пропонує державам-членам обмінюватися телевізійними програмами, які присвячені таким проблемам, як безпека, мир, розвиток і розширення культурного обміну, а також не допускати того, щоб телебачення стало засобом поширення нелюдських матеріалів, стереотипів і нетерпимості.
Переглядів: 534 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)



Україна відзначає 21 листопада День Гідності та Свободи.

У Києві та інших містах країни відбуваються заходи зі вшанування загиблих під час масових акцій протесту у листопаді 2013 – лютому 2014 року

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також вшанування мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору, та на підтримку ініціативи громадськості Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким в Україні встановлено свято — День Гідності та Свободи, що відзначатиметься щорічно 21 листопада.

Зараз гідність все більше і більше відроджується в українському суспільстві. Все більше з’являється Громадян, котрі здатні не боячись сказати: «Я не дозволю себе принижувати! Я так не хочу! Мене це не влаштовує! Я гідний і заслуговую кращого!» Справжні європейські цінності прийдуть до нашої держави тоді, коли тут буде повага до Людини і до її гідності.

Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!
Переглядів: 365 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

24 квітня 2015 року всі випускники одинадцятих класів складатимуть тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. Результати тесту також будуть враховуватися, як державна підсумкова атестація з цього предмета.

Про це було повідомлено під час селекторної наради, в якій взяли участь заступник міністра освіти і науки Павло Полянський та директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

За словами директора УЦОЯО, для проходження ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури, кожен 11-класник має заздалегідь зареєструватися на порталі Українського центру оцінювання якості освіти.

Також для забезпечення реєстрації всіх випускників, керівники шкіл паралельно надсилатимуть списки своїх випускників та комплект реєстраційних документів для кожного випускника до регіональних центрів оцінювання.

Директор УЦОЯО зазначив, що за виконання тесту з української мови та літератури випускники отримають дві оцінки. Першу – за проходження державної підсумкової атестації за шкалою від 1 до 12 балів, другу – за складання ЗНО за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати єдиного тесту з української мови і літератури будуть оголошені до 12 травня 2015 року.

Проходження ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури є також обов’язковим і для переможців Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури, переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких роб ... Читати далі »
Переглядів: 367 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)



Святкування традиційних зимових свят у Івано-Франківську цього року супроводжуватиметься проведенням новорічно-різдвяного фестивалю.

Масове святкове дійство триватиме з 12.12.2014 року до 20.01.2015року на Вічевому майдані та приурочене до Дня Святого Миколая, Нового року та Різдва Христового.

Основною складовою святкувань, окрім новорічних розважальних заходів, передбачено роботу постійнодіючої передріздвяної ярмарки у дерев’яних ярмаркових будиночках, в яких буде представлена різноманітна продукція місцевих виробників – хлібобулочні вироби, молочна продукція, м’ясоковбасні вироби, широкий асортимент кондитерських виробів, солодощі, смаколики до святкового столу, а також неодмінна новорічна та різдвяна атрибутика.

До участі запрошуються промислові підприємства та мешканці міста Івано-Франківська.
Переглядів: 336 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.11.2014 | Коментарі (0)



20 листопада вважається Всесвітнім днем дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.

Свято також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

Серед головних проблем, про які зазвичай згадують у цей день, можна назвати дитячу смертність. За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, на сьогоднішній день в світі помирає близько 11 мільйонів дітей молодше п'яти років. Безліч дітей вже в самому малому віці стають інвалідами, не отримують необхідного рівня освіти, якісної медичної допомоги та інших необхідних умов для нормального життя.

Боротьбу з цими сумними явищами постійно веде дитячий фонд ООН, вивчаючи проблеми дітей навіть в період їхнього внутрішньоутробного знаходження.
Переглядів: 304 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.11.2014 | Коментарі (0)

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника 17 листопада біля меморіальної стелли Героя Небесної Сотні Романа Гурика відбувся віче-реквієм «Молитва за студентство України», присвячений Міжнародному дню студента.
У віче-реквіємі взяли участь ректор університету Ігор Цепенда, священнослужитель церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Микола Шиманський, мистецькі студентські колективи, викладачі та студенти.
Міжнародний день студента є офіційною пам’ятною датою ООН, яка щороку відзначається 17 листопада. Ця дата була обрана не випадково. Вона пов’язана з трагічними подіями 1939 року, які відбулися в Чехословаччині ( на той час Протекторат Богемія і Моравія), коли 28 жовтня нацистська окупаційна влада придушила демонстрацію у Празі, яку проводили студенти медичного факультету Карловського університету. Під час демонстрації був поранений і пізніше помер студент Ян Оплетал. Окупанти закрили всі чеські вищі навчальні заклади, понад 1200 студентів потрапили до концентраційних таборів. А 17 листопада дев’ять студентів і викладачів було страчено без суду та слідства.
« На жаль, сьогодні і в нашій державі мирна акція студентів навчальних закладів на Майдані Незалежності 21 листопада 2013 року, яка переросла в революцію гідності, забрала не одне молоде життя. В нашій пам’яті назавжди залишиться героїчний вчинок студента університету Романа Гурика, який загинув на Євромайдані 20 лютого 2014 року, виборюючи незалежність України», – сказав, відкр ... Читати далі »
Переглядів: 359 | Додав: school_yablounic | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

Президент підписав укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи, 22 січня – Дня Соборності України.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-14, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада", — сказав Глава держави.

За словами Петра Порошенка, 22 січня, як і раніше, країна святкуватиме День Соборності України. "День єдності України, день Злуки", — сказав Президент.
Переглядів: 306 | Додав: school_yablounic | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

21 листопада в Івано-Франківську пройдуть памятні заходи з нагоди річниці початку Євромайдану.

В програмі дня передбачається Віче на відзначення річниці Євромайдану та Поминальна панахида за загиблими студентами під час Революції гідності. Крім цього до річниці Євромайдану на Вічевому майдані міста буде розміщено білборд “Миті Івано-Франківського Євромайдану”.

Програма:

21 листопада 12.00 – Вічевий майдан – Віче на відзначення річниці Євромайдану за участі студентів ВНЗів міста;

21 листопада 13.30 – Меморіальний сквер – Поминальна панахида за загиблими студентами під час Революції гідності.

На час руху колони (з 13.00 год. до 13.20 год.) від Вічевого майдану по вул. Незалежності – вул. Мельника буде перекрито рух транспорту.
Переглядів: 517 | Додав: school_yablounic | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)



У Міністерстві освіти та науки за ініціативи заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського відбулося засідання робочої групи щодо розвантаження надмірно ускладнених навчальних програм для початкової школи. Принципово ж нові програми розроблятимуться у контексті вже нового освітнього законодавства.

За словами Павла Полянського, через надмірне ні науково, ні дидактично не виправдане навантаження у школі діти втрачають мотивацію до навчання, а вчителі – до викладання. До того ж, програми нерідко передбачають такі вимоги до дітей, які значно перевищують параметри Держстандарту початкової освіти. До цього додається велика кількість предметів, багато з яких - "одногодинні"; чи не щоуроку вчитель змушений навчати дітей новій темі. Адже головне завдання педагога у початковій школі – зацікавити і навчити школяра, а не "вичитати" запланований матеріал.

Подолання такого стану - не примха МОН, а запит громадянського суспільства.

З огляду на те, що невдовзі стартуватиме конкурс рукописів підручників для 4-го класу, найбільш нагальним у часовому вимірі є наведення ладу з програмами саме для цього класу. Неприпустимо, наголосив Павло Полянський, допустити ... Читати далі »
Переглядів: 528 | Додав: school_yablounic | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)



Міжнародний день студентів — свято веселе і гучне, як і весь студентський народ. Мабуть, серед Твоїх друзів, знайомих, родичів є представники цієї «народності». Тож не забудь привітати їх зі святом.

Правда історія Міжнародного дня студентів не така вже й весела. Але ми мусимо її знати. Отож, все почалося з романтичної старовинної чеської Праги. 28 жовтня 1939 року в окупованій фашистами Чехословакії празькі студенти та викладачі вийшли на демонстрацію. Таким чином вони хотіли відзначити річницю утворення Чехословацької держави в 1918 році. Але підрозділи окупантів розігнали демонстрацію, при цьому був застрелений студент медичного факультету Ян Оплетал.

15 листопада, під час похоронів загиблого студента, історія не те що повторилася, а, мабуть, продовжилася. А наслідки її ще більш страшні і масштабні. Десятки демонстрантів були арештовані, студентські гуртожитки оточені військами гестапівців і есесівців, більше 1200 студентів були поміщені у концтабір в Заксенхаузен, дев’ятьох студентів і активістів студентського руху просто стратили без суду в стінах в’язниці в празькому районі Рузіне. І до кінця війни всі чеські вищі навчальні заклади були закриті.

А 17 листопада 1946 року на Всесвітньому конгресі студентів, який відбувся в ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: school_yablounic | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 51 »
Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz