Вівторок, 14.05.2024, 17:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Головна » Архів матеріалів


Президент України Петро Порошенко оголосив 25 січня днем жалоби за загиблими в результаті обстрілу бойовиками міста Маріуполя.



Неділя, 25 січня, оголошено в Україні днем жалоби у зв'язку із загибеллю мирних жителів міста Маріуполь в результаті обстрілу терористами.

Відповідний указ підписав Президент Петро Порошенко.

«У зв'язку з трагічною загибеллю мирних жителів міста Маріуполь 24 січня 2015 року в результаті масованого обстрілу житлових районів міста терористами з метою вшанування пам'яті загиблих постановляю: оголосити в Україні 25 січня 2015 року днем жалоби», - йдеться в документі.
Сьогодні українці вшановують пам'ять загиблих 24 січня.

В 12 годин українці вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. В цей день приспущені всі державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Усі розважально-концертні заходи, спортивні змагання сьогодні скасовані, внесені відпов ... Читати далі »
Переглядів: 320 | Додав: school_yablounic | Дата: 25.01.2015 | Коментарі (0)



Якщо окремі випускники не реєструються для участі в державній підсумковій атестації з української мови у формі зовнішнього оцінювання або не надають комплекти документів для цього, то згідно наказів Міністерства освіти і науки України від 14.04.2008 № 319 та від 19.05.2008 № 431 передбачено, що особа, яка не пройшла державну підсумкову атестацію в поточному році, зможе отримати документ про повну загальну середню освіту шляхом екстернату лише в наступному році.
Переглядів: 329 | Додав: school_yablounic | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України отримує звернення громадян, зокрема, вчителів та батьків учнів, щодо нав’язування їм певними зацікавленими особами платних так званих «збірників завдань для державної підсумкової атестації 2015 року» та «відповідей» до них.

Міністерство освіти і науки заявляє: нав’язування платних збірників освітянам, що передусім переслідує комерційну мету, є категорично неприйнятним. До того ж, використання збірників у школах як умова для проходження ДПА скасовано. Відтепер завдання для проведення державної підсумкової атестації укладаються навчальними закладами за рекомендаціями Міністерства освіти і науки (лист МОН № 1/9-21 від 20 січня 2015 року).

У Міністерстві юстиції України знаходиться нове Положення «Про проведення державної підсумкової атестації», а також Міністерством освіти і науки готуються відповідні методичні рекомендації.
Переглядів: 499 | Додав: school_yablounic | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)



День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.
Переглядів: 396 | Додав: school_yablounic | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

19 січня 2015 року за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського відбулась чергова зустріч авторського колективу з укладання додаткового параграфу для учнів 11-го класу та методичного посібника для вчителів про події Революції Гідності та війни на сході країни.

Під час дискусії було обговорено пропозиції, що надійшли від членів комісії з історії Науково-методичної ради Міністерства, а також провідних істориків низки університетів, вчителів, методистів, психологів.

Члени авторського колективу зійшлися на тому, що необхідно доповнити матеріали світлинами, дещо змінити структуру та розвантажити матеріал від зайвої деталізації. Ближчим часом матеріали будуть доопрацьовані та надруковані у фахових паперових та Інтернет – виданнях.
Переглядів: 353 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

20 січня 2015 року в Міністерстві освіти і науки України шляхом «сліпого» жеребкування було додатково відібрано 50 експертів для оцінювання конкурсних підручників для 4-х та 7-х класів. Задля відкритості та прозорості всіх етапів нового конкурсу підручників додатковий відбір експертів проходив у режимі онлайн-трансляції на Освітньому порталі «Педагогічна преса» за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського, представників засобів масової інформації, громадськості та всіх охочих.

Павло Полянський поінформував, що під час першого відкритого жеребкування, яке відбулося 22 грудня 2014 року, було обрано 932 експерти, однак 50 з них повідомили про неможливість виконання ними експертних функцій через конфлікт інтересів (наприклад, особа вже є автором одного з підручників, поданих на конкурс, чи має родинні зв’язки з видавцями або авторами підручників) або через інші обставини (стан здоров’я, зміна місця роботи тощо). Відповідно, для заміни цих 50 експертів й проводилось додаткове жеребкування у відкритому форматі. 50 нових експертів обирали з 4692 кандидатур, поданих громадськими організаціями, і спілками вчителів, а також місцевими органами управління освітою та університетами.

Новообрані та інші експерти оцінюватимуть 259 конкурсних підручників. Це стало відомо після того, як 19 січня завершилося подання проектів підручників авторами. З-поміж 259 надісланих електронних версій, 99 підручників створено для 4-го класу та 160 - для 7-го класу. ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 11.12.2014 № 1461 «Про проведення конкурсного відбору оригінал-макетів підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів» 19 січня о 18.00 закінчився прийом електронних версій підручників на конкурс.

Для цьогорічного конкурсу авторами створено 259 підручників: 99 – для 4 класу й 160 – для 7-го.

Найбільше проектів підручників подано: для 4 класу - з математики (8), з англійської мови, літературного читання і української мови (по 7), природознавства ( 6); для 7 класу – з географії, фізики, хімії та всесвітньої історії (по 9), геометрії (8), української мови та алгебри (по 7), історії України (6). З декількох предметів подано по 1 проекту; не подано підручники з кількох мов та літератур національних меншин.

Експертиза електронних версій оригінал-макетів підручників триватиме з 27 січня по 20 лютого 2015 року.
Переглядів: 318 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)



З 19 січня до 18 травня 2015 року буде проходити Всеукраїнський конкурс «ЕКОклас», спрямований на популяризацію екологічної культури школярів і педагогів. Переможці отримають подарунки від мережі технічних товарів.

На меті заходу також – об’єднання дітей, батьків, учителів та місцевої громади заради поліпшення екологічної ситуації в рідному краї.

Організатором конкурсу є торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» за підтримки Національного еколого-натуралістичного центру Міністерства освіти та науки України.

Конкурс проходить під гаслом «Твій перший дорослий проект» за номінаціями «ЕКОдизайн, «ЕКО інновація», «ЕКОкреатив». До участі запрошуються колективи 1-11 класів, творчі учнівські об’єднання України у віці від 6 до 17 років включно та їх педагог.

За результатами конкурсу кожен з девяти колективів-переможців (1,2,3 місце в трьох номінаціях) нагороджується дипломом та цінним подарунком для класу чи гуртка. Керівник колективу (1 педагог) отримує подарунок від організатора Конкурсу в своє особисте користування.

Прийом робіт триває з 19 січня по 24 квітня 2015 року. Урочисте нагородження переможців відбудеться 18 травня.

Роботи для участі в заочному конкурсі «ЕКОклас» приймаються за електронною адресою: Milovanova-E@foxtrot.kiev.ua. Консультації по п ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» спільно з журналом «Ґражда» планують видати багатотомну ілюстровану «Гуцульську енциклопедію».

В ній на основі досягнень сучасного гуцулознавства буде подано якнайбільший масив інформації про Гуцульщину, розкрито термінологічні одиниці та основні понятійні смисли.

Статті будуть присвячені не лише визначним подіям і фактам, а й персоналіям, які зробили певний внесок у розвиток та популяризацію рідного краю. Також будуть вміщенні відомості про місцевості, храми, гірські масиви та водні ресурси.

Виданню енциклопедії передує розробка на рівні кожного району розподілу загального обсягу статей за їхніми типами та дисциплінами і словника - повного переліку термінів, які увійдуть до видання. Вже підготовлено попередні методичні рекомендації та пам'ятки з підготовки статей, примірники яких передадуть кожному авторові.

На думку авторів ідеї, енциклопедія, як акумулятор знань, відрізняється від інших довідкових видань насамперед науковою достовірністю, ґрунтовністю та повною мірою «бездискусійністю».
Переглядів: 342 | Додав: school_yablounic | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)



20 січня – Івана Хрестителя. Він закликав людей до покаяння, кажучи: «Слідом за мною йде сильніший від мене, що Йому я недостойний, нахилившись, розв'язати ремінця Його сандалів. Я вас хрестив водою, а Він хреститиме Святим Духом". Греко-католики та православні збираються у храмах, аби віддати особливу честь святому, віддаючи йому шану за те, що він хрестив Господа Ісуса Христа. Іван Предтеча – найбільший святий після Діви Марії.

Предтечу вшановують після Водохреща, бо він найбільше причетний до цього свята. Іван народився в сім'ї священика Захарії та Єлисавети, родички Богородиці, коли вони були у похилому віці. Предтеча — значить «попередник». Святий Іван, за церковними переказами, був посланий Богом, щоб допомогти людям підготуватися до з'явлення Ісуса Христа. Іван Хреститель своїм суворим способом життя дав взірцевий приклад святого життя. За відважне проповідування Іванові відрубали голову. Частина його святих мощей похована у Севастії.

Він носив грубий одяг, підперезаний шкіряним поясом, харчувався диким медом та сараною. Залишався пустельником доти, доки Господь не покликав його проповідувати.

Після цього свята українці повертаються до зимо ... Читати далі »
Переглядів: 451 | Додав: school_yablounic | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 50 51 »
Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz