Неділя, 28.04.2024, 22:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів
14 січня о 15:00 директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук відповідатиме на запитання щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році.

Поставити запитання та отримати посилання для перегляду вебінару можна на веб-сайті Учительського журналу (http://www.teacherjournal.com.ua/dopomoga/27759-pryame-pitannya-po-zno.html)
Переглядів: 437 | Додав: school_yablounic | Дата: 13.01.2015 | Коментарі (0)

Премія імені Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури стане найвищою в області відзнакою за вагомий внесок у розвиток літературного, образотворчого, народного мистецтва, архітектури і дизайну, яку щорічно присуджуватимуть обласна державна адміністрація та обласна рада.

Відповідне розпорядження напередодні підписали голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук та перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький.

Премію запроваджено на виконання розробленої обласною державною адміністрацією регіональної цільової програми «Духовне життя» на 2012-2015 роки». Нею відзначатимуть твори духовної літератури, мистецтва і архітектури, виконані на найвищому професійному рівні, які стали мистецьким надбанням, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали видатною подією у мистецькому, духовному житті Прикарпаття.

На здобуття премії можуть бути подані нові твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх двох років, але не пізніше, як за три місяці, до їх висунення на здобуття премії.

Щорічно встановлюватимуться чотири премії у наступних номінаціях:духовне друковане слово; образотворче та народне сакральне мистецтво; реставрація сакральних об’єктів; новостворені сакральні об’єкти.

Розгляд, обговорення ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: school_yablounic | Дата: 13.01.2015 | Коментарі (0)



За тиждень після коляди, напередодні Нового Року (за старим стилем), - Щедрий Вечір. Це - залишок стародавнього, імовірно, дохристиянського звичаю. За християнським календарем - це день преподобної Меланії.

Меланка-Вода приходить на щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини, які в народі так і називають — гостини Меланки. У народній традиції обидва свята об'єдналися в Щедрий вечір, або свято Меланки. З цим вечором напередодні Старого Нового року пов'язані цікаві народні прикмети.

Якщо ніч проти Нового року тиха і ясна, буде щасливий рік не тільки для людей, а й для худоби; якщо сонце високо зійде, увесь рік буде щасливим, а особливо добрим буде врожай садовини; якщо іній рясно вкриває всі дерева, буде врожай на зернові та гарний медозбір; якщо падає м’який сніг ,— на врожай, а коли тепло, то літо буде дощовим; якщо на Меланії відлига, то чекали теплого літа.
Переглядів: 313 | Додав: school_yablounic | Дата: 13.01.2015 | Коментарі (0)



Сьогодні, 12 січня, відбудеться довгоочікувана церемонія вручення "Золотого М'яча".

Церемонія пройде сьогодні в Цюріху в наступних номінаціях:

1. Найкращий футболіст і футболістка року;

2. Кращий тренер чоловічої і жіночої команди;

3. Кращий гол року (номінація відома також, як Премія Пушкаша);

4. Нагорода президента ФІФА;

5. Нагорода Fair-Play;

6. Символічна збірна року за версією ФІФА.

Пряму трансляцію ви можете подивитися на каналі "Футбол 1" (Україна) об 19:30 за київським часом.
Переглядів: 353 | Додав: school_yablounic | Дата: 12.01.2015 | Коментарі (0)

Діти Донеччини, які повернулися з Прикарпаття, заспівали губернатору Олександру Кіхтенку "Щедрика".

Олександр Кіхтенко був вражений тим, що лише за тиждень перебування на Івано-Франківщині школярі не тільки вивчили колядки, а й полюбили державну мову - навіть уже в Краматорську більшість продовжували спілкуватися українською.

Нагадаємо, в рамках благодійної акції "Різдво в Карпатах" школярі з Донецької області 2 січня спеціальним поїздом "Краматорськ - Івано-Франківськ" вирушили до столиці Прикарпаття. Таку поїздку за сприяння облдержадміністрацій двох регіонів для донецьких дітей допомогли організувати народні депутати.

Діти проживали в прикарпатських сім'ях, які радо прийняли на різдвяний відпочинок школярів з фронтового Донбасу.

Спецпотяг з Івано-Франківська прибув до Краматорська о 16.00.
Переглядів: 335 | Додав: school_yablounic | Дата: 11.01.2015 | Коментарі (0)



Друже, як часто Ти дякуєш своїм близьким за добру справу, пораду або допомогу? Чарівне слово «дякую» здатне зігріти своїм теплом навіть затятого недруга, подарувати приємні миті та подружити найзліших ворогів.

Сьогодні — 11 січня — найввічливіший день у році. Цього дня ми відзначаємо Всесвітній день «Спасибі». Тож у Тебе є щаслива нагода подякувати своїм друзям, рідним за тепло і підтримку, добрі вчинки та їхню любов до Тебе.

Слова подяки мають дивовижні властивості. Дякуючи, Ти немов «гладиш» співбесідника, виявляючи йому знаки уваги, стверджують психологи. Тож не дарма кажуть, що роздратованим говорити «спасибі» не можна.

Найчастіше ми зовсім не замислюємось над значенням слова «дякую». Але саме воно дарує нам радість і позитивні емоції, без яких наше життя стало б сірим і похмурим. Ось чому так важливо, щоб слова подяки йшли від чистого серця.

Вважають, що слово «спасибі» виникло у 16 ст. від словосполучення «спаси Бог». А старовіри уникають вживати його, бо впевнені, що воно походить від «Спаси Бай», Бай — ім’я одного з язичницьких богів.
Переглядів: 370 | Додав: school_yablounic | Дата: 11.01.2015 | Коментарі (0)



Діти із східних та південних областей України, які в рамках благодійної акції «Різдво в Карпатах» під час зимових вакацій відпочивали на Прикарпатті, спецпотягом «Івано-Франківськ – Краматорськ» вирушили додому.

Попрощатися з гостями на залізничний вокзал у м. Івано-Франківську прийшли прикарпатці, в сім’ях яких проживали діти, керівництво обласної державної адміністрації, представники громадськості.

«Організовуючи акцію, ми дещо переживали, адже ще не приймали одночасно таку велику кількість гостей. Сьогодні ж із приємністю можу відзначити, що результатом надзвичайно задоволені. Щирі посмішки на обличчях наших діток, їх позитивні емоції та незабутні враження – цьому красномовне підтвердження. – розповідає Олег Гончарук. – Діти вражені, багато з них розповідають, що якщо раніше в основному їздили відпочивати на море до Криму та Одеси, то тепер проситимуть батьків приїздити на Прикарпаття. На запитання, що їм найбільше сподобалось, всі як один відзначають щирість та доброту наших людей. Слухаючи такі слова, розумію, що наша ініціатива була правильною та потрібною».

За словами голови облдержадміністрації, загалом у рамках акції «Різдво в Карпатах» І ... Читати далі »
Переглядів: 327 | Додав: school_yablounic | Дата: 10.01.2015 | Коментарі (0)

Астрономи: земляни побачать Меркурій неозброєним оком.
Побачити Меркурій неозброєним оком можна буде 11 січня 2015 року. Планета з'явиться в південно-західній частині небосхилу. За даними астрономів, у неділю Меркурій максимально віддалитися Сонця, завдяки чому земляни зможуть спостерігати його на небі без телескопів вже через годину після заходу сонця.
Орієнтиром служить Венера, яку також буде видно на південному заході. Невиразна пляма, що знаходиться нижче Венери, і буде Меркурієм.
Зазвичай найближчу до Сонця планету не представляється можливим розглянути на небі без телескопа з наближеності до зірки. Меркурій в 2015 році наблизиться до Венери на п'ять градусів.
Переглядів: 366 | Додав: school_yablounic | Дата: 09.01.2015 | Коментарі (0)



5 січня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Реєстрація учасників ЗНО триватиме до 20 лютого 2015 року.

24 квітня 2015 році відбудеться загальне тестування з української мови. ЗНО з української мови та літератури буде обов’язковим для усіх випускників загальних середніх навчальних закладів, які бажають здобувати вищу освіту. Результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників.

У 2015 році учасники ЗНО матимуть можливість скласти не більше чотирьох тестів ЗНО з 12 навчальних предметів. Тести з української мови і літератури та математики матимуть два рівня складності – базовий і поглиблений, обрати який слід буде під час реєстрації.
Переглядів: 359 | Додав: school_yablounic | Дата: 05.01.2015 | Коментарі (0)



Різдво Христове — велике християнське свято, день Народження Ісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха.

Вранці 7 січня українці йдуть до церкви, щоб віддати шану новонародженому Христові. Після закінчення церковної відправи родина знову збиралася на святковий обід, який вже не був пісним.

В гості ж потрібно йти вже після обіду. Одружені діти, як правило, йдуть до своїх батьків. Дуже давньою є українська традиція миритися в цей день, пробачати одне одному образи, вільні й мимовільні, щоб на повну міру відчути радість життя.

Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя-здоров'я, многих літ і всяких статків у хаті і родині. Колядувати починають в Гуцульщині — на перший день Різдва Христового, після того, як у церкві скінчиться Богослуження.
Переглядів: 517 | Додав: school_yablounic | Дата: 05.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 50 51 »
Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz