Вівторок, 16.04.2024, 23:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Головна » 2015 » Березень » 20
20 березня можна буде спостерігати повне сонячне затемнення. Найкраще його буде видно в Арктиці і у північній Європі, зокрема - на Фарерських островах і на Шпіцбергені. Цього року затемнення збігається з весняний рівноденням.

Затемнення можна буде побачити і в Україні, найактивніша його фаза припаде приблизно на 12:00-12:20.

Це перше повне сонячне затемнення в Європі за понад десять років, повідомляє ВВС Україна.

Максимальна тривалість повної фази затемнення 2 хвилини 47 секунд, єдині місця для спостереження повної фази затемнення на суші це Фарерські острови і Шпіцберген.
Переглядів: 370 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.03.2015 | Коментарі (0)

Завершено обробку реєстраційних документів осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2015 року.

Для участі в основній сесії зовнішнього оцінювання зареєстровано 288 977 осіб, із них 221 104 учні – випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року, для яких результат зовнішнього незалежного оцінювання з української мови буде зарахований як результат державної підсумкової атестації. Найбільшою популярністю серед учасників зовнішнього оцінювання користуються українська мова і література, тест із якої складатимуть усі зареєстровані, історія України – 158 556 осіб, математика – 146 792 особи.

В 2015 році запрошення-перепустки учасникам зовнішнього незалежного оцінювання не надсилатимуться поштою. Упродовж 10 днів вони будуть розміщені на інформаційних сторінках.

Учасникам зовнішнього незалежного оцінювання слід самостійно роздрукувати запрошення-перепустку із своєї інформаційної сторінки, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому.
Переглядів: 351 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.03.2015 | Коментарі (0)



20 березня світ відзначає Міжнародний День щастя.

Міжнародний день щастя покликаний показати, що щастя - одна з найголовніших цілей людства, і прагнення до нього людей однакове на всій Землі.

Рішення про появу такої урочистої дати було прийнято в 2012 році Генеральною Асамблеєю ООН. Тож свято зовсім молоде, відзначатимемо ми його всього лише втретє, але, незважаючи на юний вік, ми з радістю приймаємо позитивний і приємний привід побажати одне одному щастя.

Дякувати за Міжнародний день щастя ми маємо жителям маленької тибетської держави Бутан. Саме їхня ініціатива стала приводом для проголошення цього нового свята.

Мешканці Бутану визнані найщасливішими людьми на планеті. У них для цього навіть існує своя система вимірювання щастя - коефіцієнт Валового національного щастя, який у бутанців значно вищий, ніж у решти народів.

Окрім Бутану до щасливчиків також зараховані й інші країни: Данія, Норвегія, Швейцарія, Нідерланди, Франція, Коста-Ріка, В'єтнам, Колумбія, Австрія, Мадагаскар.

Такі висновки зроблені, в основному, на підставі соціологічних опитувань жителів. У питання про щастя включені поняття задоволеност ... Читати далі »
Переглядів: 442 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.03.2015 | Коментарі (0)



20 березня людство відзначає Всесвітній День Землі? Це свято придумали для того, щоб кожен з нас звернув увагу на проблеми нашої планети, насамперед, екологічні.

Земля — планета унікальна. Саме тут створені неповторні умови для бурхливого розквіту життя. Жодна інша планета нашої Сонячної системи не може похвалитися таким різноманіттям форм життя і таким сприятливим кліматом, як Земля.

Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок та морів призводять до загибелі численних тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі.

Але Ти і я, друже, можемо зробити дещо корисне для порятунку життя на Землі. Давай прочитаємо, що саме.

Отож, врятувати Землю можна, якщо кожен з нас:

— прибиратиме сміття після відпочинку в лісі,

— економно витрачатиме воду і папір,

— посадить не менше одного дерева в рік або зробить гарний квітник під вікнами власного дому,

— не використовуватиме косметичні засоби, які тестують на тваринах,

— буде користуватися безпечними для екології транспортом і технікою.
... Читати далі »
Переглядів: 514 | Додав: school_yablounic | Дата: 20.03.2015 | Коментарі (0)

Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz