Неділя, 05.05.2024, 06:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Головна » Архів матеріалів
Фахівці енергокомпанії розробили нову можливість перевірити, чи підпадає ваш населений пункт під аварійні вимкнення електропостачання.

Для цього вам потрібно зайти на сайт компанії та вибрати банер «Аварійні вимкнення» http://live.oe.if.ua/consumer/home/AlarmTurnOff. Далі – вибрати РЕМ, населений пункт та вулицю.

Увага! Якщо пошук не видав жодних результатів – значить аварійних вимкнень у вас немає!
Переглядів: 512 | Додав: school_yablounic | Дата: 06.12.2014 | Коментарі (0)

10 грудня о 15:00 на Освітньому порталі «Педагогічна преса» можна буде поставити запитання щодо зовнішнього незалежного оцінювання і державної підсумкової атестації. Онлайн відповідатиме Ігор Лікарчук, директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Пряме включення відбуватиметься із залу засідань колегії Міністерства освіти і науки України.

Для участі у вебінарі реєстрація не потрібна. Усі запитання з теми можна залишати у коментарях до публікації на сайті Освітнього порталу «Педагогічна преса» вже зараз або під час трансляції.
Переглядів: 384 | Додав: school_yablounic | Дата: 06.12.2014 | Коментарі (0)



День Збройних Сил України був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Це свято відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».

Дорогі захисники Української держави!

6 грудня - це свято чоловіків, які захищають спокій наших домівок. У цей день ми вшановуємо усіх тих, хто у лавах Збройних Сил України служать справі зміцнення обороноздатності та підвищення безпеки нашої держави.

За останні місяці у важких виснажливих боях наша армія, можна сказати, народжувалася заново. Українське військо стало сильне не лише зброєю та хистом, але й потужним патріотичним духом. Мужність та героїзм, відвагу та самопожертву, відчайдушність та бойове братерство наші воїни демонструють кожного дня, кожної години, кожної миті.

Наші Збройні Сили, Національна гвардія, прикордонна служба, добровольчі батальйони заслужено успадкували військову славу давньоукраїнських князівських дружин і Війська Запорозького, українських січових стрільців і вояків Української Повстанської Армії, армії Української Народної Республіки і українців, які під час Другої світової війни захищали Україну в лавах Червоної Армії. У пам'яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов д ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: school_yablounic | Дата: 05.12.2014 | Коментарі (0)



Міжнародний день волонтерів світова громадськість відзначає 5 грудня. Рішення про це свято було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської - волонтери) - це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують суспільству свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди. Наприклад, такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Більш того, добровольці допомагають персоналу в дитячих будинках і будинках престарілих, поспішають на допомогу при ліквідації наслідків стихійних лих.
Переглядів: 364 | Додав: school_yablounic | Дата: 05.12.2014 | Коментарі (0)



Коли Діві Марії виповнилося три роки, її благочестиві батьки приготувалися виконати свою обітницю. Вони скликали родичів, запросили ровесниць своєї дочки, одягли її в найкращий одяг і в супроводі народу, співаючи релігійні пісні, повели її в храм єрусалимський для посвячення Богу. Її подруги-ровесниці, як і Сама Марія, йшли із запаленими свічками у руках. Назустріч їм з піснеспівами виходили з храму священики на чолі із первосвящеником.

Іоаким та Анна з благоговійними молитвами поставили Марію на першу сходинку сходів, що вели до храму. Всього ж налічувалося п'ятнадцять сходинок - за числом псалмів, які священики співали при вході у храм.

І ось трирічна Марія сама, без чиєїсь допомоги, зійшла по високих сходинках. Там первосвященик зустрів і благословив її, як це він завжди робив з усіма, кого посвячували Богу. Потім, з натхнення Духа Святого, він увів її у Святе Святих. Це було найсвященніше місце у храмі. Туди ніхто не мав права входити, крім нього самого, і то лише раз на рік. Святий Дух навіяв первосвященикові, що Марія, обрана отроковиця, достойна входити в найсвященніше місце. Їй наперед призначено Богом стати Матір'ю Сина Божого, Який відкриє людям вхід у Царство Небесне.

Іоаким та Анна, виконавши свою обітницю, повернулися додому, а Марія залишилась у храмі. Там Вона разом з іншими ді ... Читати далі »
Переглядів: 452 | Додав: school_yablounic | Дата: 04.12.2014 | Коментарі (0)



Цей день з'явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому - в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом - це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

Уперше захворювання на СНІД (синдром набутого імунного дефіциту) було виявлено в 1980 році в Нью-Йорку і Каліфорнії серед гомосексуалістів і наркоманів, що використовують внутрішньовенне введення наркотиків. За декілька років поширення СНІДу набуло характеру всесвітньої епідемії, що охопила населення практично усіх країн. До 1996 року у світі налічувалися вже більш як 21 млн інфікованих. Нині ця цифра зростає. У 1988 році серйозно стурбованими урядами була організована зустріч міністрів охорони здоров'я найбільших країн світу. На ній уперше привселюдно пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ-інфікованих. Тоді також було вирішено оголосити 1 грудня Міжнародним днем боротьби зі СНІДом.

За оцінками ЮНЕЙДС, 35,7 мільйона осіб у віці від 15 до 49 років інфіковані ВІЛ, з них 26 мільйонів - працюючі люди. Якщо в розрахунки включити дані за усіма категоріями осіб працездатного віку, у тому числі у віці до 64 років, а також за усіма, хто працює в неформальній екон ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: school_yablounic | Дата: 01.12.2014 | Коментарі (0)



«Міжнародний день захисту інформації» святкується 30 листопада з 1988 року. Цей рік не випадково став відправним для свята, саме в цей рік була зафіксована перша масова епідемія черв`яка, що отримав назву за іменем свого творця - Моріса. Саме тоді фахівці задумалися про необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки.

У 1988 році американська асоціація комп'ютерного устаткування оголосила 30 листопада «Міжнародним днем захисту інформації» (Computer Security Day).

В такий спосіб Асоціація хотіла нагадати всім про необхідність захисту комп'ютерної інформації і звернути увагу виробників і користувачів устаткування і програмних засобів на проблему безпеки.

З тих пір цього дня за ініціативою Асоціації комп'ютерного устаткування проводяться міжнародні конференції із захисту інформації, супроводжувані масою цікавих заходів.

Комп'ютерна література для початківців і дослідних користувачів допоможе вам захистити ваш комп'ютер і важливу для вас інформацію.

Захист інформації передбачає:

— встановлення антивірусних програм;

— встановлення міжмережевих екранів (так званий Firewall);

— використання важко визначених паролів(складний пароль має містити, цифри, букви в верхньому та нижньому регістрі, а також різні символи) ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: school_yablounic | Дата: 30.11.2014 | Коментарі (0)

1 грудня 2014 року в Міністерстві освіти і науки за участю Міністра освіти і науки Сергія Квіта відбудеться засідання Колегії МОН.

На засіданні розглядатимуться питання про план імплементації Закону України «Про вищу освіту»; про рівень навчальних досягнень випускників ЗНЗ України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року та основні напрями реформування системи; про стан розвитку фізичного виховання у ВНЗ ІІІ-ІV р. ак. України; про внесення змін до навчальних програм для 4 класу та навчальної програми з математики для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів; про призначення стипендій Президента України та нагородження працівників галузі освіти і науки державними нагородами України.
Переглядів: 386 | Додав: school_yablounic | Дата: 28.11.2014 | Коментарі (0)

1 грудня 2014 року відбудеться прес-конференція Міністра освіти і науки України Сергія Квіта на тему «Антикорупційна діяльність Міністерства освіти і науки».

Початок заходу: 12.00.
Переглядів: 451 | Додав: school_yablounic | Дата: 28.11.2014 | Коментарі (0)



«Бережись вимірювати піст простим утриманням від їжі. Ті, які утримуються від їжі, а ведуть себе погано, уподібнюються дияволові, який хоча нічого не їсть, проте ж не перестає грішити»
Святий Василій Великий

28 листопада починається Різдвяний піст, який ще називають Пилипівським, бо він починається на наступний день після святкування пам’яті святого апостола Пилипа.

Суть посту полягає в тому, щоб духовно приготуватися до зустрічі Різдва Христового. Щоб, очистивши себе, благоговійно і з трепетом провести одне з найбільших православних свят.

Заговини на Різдвяний піст припадають на день вшанування пам’яті святого апостола Пилипа, що його православні християни відзначають 27 листопада. Отож, Різдвяний піст, який починається з наступного дня, часто називають Пилиповим, або Пилипівкою, і триває він 40 днів – до 6 січня включно.

Історичні документи, які б дозволили точно встановити час запровадження Різдвяного посту, на жаль, не збереглися. Відомо лише, що з ІV століття святий Амвросій Медіоланський і блаженний Августин згадують про нього у своїх творах. А в V столітті святий Лев Великий, єпископ Римський, пише про давні традиції Різдвяного посту. За його словами, Різдвяний піст – це наша жертва Богові за зібраний восени врожай: «Як Господь ущедряв нас плодами землі, так і ми п ... Читати далі »
Переглядів: 514 | Додав: school_yablounic | Дата: 28.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 50 51 »
Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz