Субота, 20.04.2024, 03:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Головна » 2014 » Листопад » 21


Двадцять другого листопада в Україні та світі поминають пам’ять жертв голодоморів. У цей день всі ми вшановуємо вбитих голодом під час геноциду 1932 – 1933 років.

На вшанування їх пам'яті о 16-00 год. оголошується Національна хвилина мовчання, після якої розпочинається Акція «Запали свічку пам’яті».

Свічки запалюють біля меморіалів і пам’ятників жертвам Голодомору, на центральних площах і вулицях населених пунктів, а також на підвіконнях осель.

Приєднуйтесь до акції "ЗАПАЛИ СВІЧКУ"!
Запаліть свічку на Своєму підвіконні!
Переглядів: 411 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)



Історія органічно пов'язана з пам'яттю, яка долає невпинний час, долає забуття. У цьому непересічна культурна значимість пам'яті. Безпам'ятство — це невдячність перед минулим і безвідповідальність перед майбутнім. Щоб не помилятися в майбутньому, ми повинні пам'ятати про свої помилки в минулому.

Хоча б частково подолати своє примусове безпам’ ятство українці отримали змогу лише з початком горбачовської «відлиги» у другій половині 1980-х років, розпадом Радянського Союзу та створенням власної держави. От тоді і почали відкриватися факти недалекого спільного минулого, які так старанно приховувалися владою. Однією з таких трагічних сторінок стала правда про голодомори.

У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., проте Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим. Розпочався він наприкінці літа 1932-го, свого піку досяг навесні 1933-го і завершився на початку літа. Головною причиною Голодомору історики називають політику тоталітарного сталінського режиму щодо українців. Коли люди голодували, влада не лише не припинила примусове відбирання їжі. Навіть не приймала допомогу інших країн, а навпаки - кинула всі сили на те, щоб ізолювати голодні райони.

За даними істориків, у 1932-33 роках жертвами голоду в Україні, за різними оцінками, ... Читати далі »
Переглядів: 407 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)



День святого Михайла, або Собор святого архистратига Михаїла, відзначають 21 листопада.

Починаючи від Мономаховичів (1125 р.), київські князі вважали Михаїла своїм патроном, зображали його на стародавніх гербах Києва. Символ Михаїла присутній і на головній хоругві часів Богдана Хмельницького та на численних козацьких прапорах.

Образ святого Михайла уособлює перемогу добра над темними силами: гримить грім — значить, святий Михайло бореться з чортами.

Існує дуже поширений переказ про чорта, який намагався сховатися від архистратига Михаїла. Щоб урятувати, чорт почав називати предмети, за якими Михайло не дістав би його. Серед можливих варіантів він називав навіть людину, але архистратиг Михайло сказав, що в цьому разі людину він уб'є та дасть їй царство небесне, а чортові все одно — непереливки! Так чорт перелічив геть усі предмети, під якими міг би сховатися, аби Бог його не дістав, а про кущ ліщини забув. Тож мисливці радять під час бурі в лісі ховатися під ліщиною, оскільки там грім не вб'є.

А за одною старою легендою, одного разу звичайний мисливець випадково вбив у лісі чорта. До нього з'явився святий Михайло та запропонував виконати будь-яке бажання мисливця. Той забажав обмінятися зі святим Михайлом рушницями. Трохи повагавшись, Михайло погодився на такий обмін. Одну умову п ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)



23 листопада в Івано-Франківську відбудеться великий сольний концерт популярного українського гурту “Тінь Сонця”.

Музиканти гурту обіцяють зіграти старі і нові хіти. Море драйву та шаленої енергії, тільки позитивні емоції – усе це в оновленій програмі “Їхали козаки”.

Гурт виступить з оновленою програмою «Їхали Козаки». У ній будуть представлені пісні, що увійдуть у майбутній альбом, запланований на цю весну.

Також музиканти обіцяють здивувати шанувальників і вперше виконають кілька відомих народних творів у новому роковому звучанні. На концерті обов’язково пролунають улюблені хіти — «Козаки», «Ніколи не плач», «Козача могила», «Хрестини Вовкулаки».

Попри те, що «Тінь Сонця» обіцяють на концерті море драйву і шаленої енергії, гурт не може залишатись осторонь сучасної ситуації в країні і вважає, що найважливіше наше завдання — бути єдиними і докласти усіх зусиль, щоб захистити свою Батьківщину

Команда вже неодноразово виступає на благодійних заходах в підтримку українських військових, а лідер гурту Сергій Василюк дав чимало концертів для наших бійців як на вишколах, так і в зоні АТО.

Нещодавно «Тінь Сонця» влаш ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

Громадянська мережа ОПОРА пояснює, як формуватиметься конкурсний бал вступника в 2015 році.

З інфографікою формування конкурсного балу вступника 2015 року можна ознайомитись у розділі "Каталог файлів" нашого сайту або на сайті Громадянської мережі ОПОРА (http://oporaua.org/news/7418-vstup-2015-jak-formuvatymetsja-konkursnyj-bal-vstupnyka).
Переглядів: 414 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

З метою ознайомлення із структурою сертифікаційних робіт базового та поглибленого рівнів з української мови і літератури та математики на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Підготовка до ЗНО» (http://testportal.gov.ua/prepare/)розміщено їх ДЕМОНСТРАЦІЙНІ ВАРІАНТИ.

Переглядів: 318 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)



Всесвітній день телебачення входить в систему всесвітніх і міжнародних днів ООН і відзначається щорічно 21 листопада. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у грудні 1996 року і вперше відзначався в 1997 році.

Дата 21 листопада була обрана тому, що 21 і 22 листопада 1996 проводився перший Всесвітній телевізійний форум, на якому під егідою ООН зустрілися провідні діячі ЗМІ. Їх метою було обговорити питання про зростаючому значенні телебачення в сучасному світі і розглянути основні шляхи можливого зміцнення взаємного співробітництва у цій сфері.

За своєю суттю Всесвітній день телебачення присвячений не стільки технічним аспектам телебачення, скільки тієї філософії, яке телебачення привносить в наше життя, будучи символом зв’язку і глобалізації в сучасному світі. Його завдання — привернути увагу до ролі телебачення в просуванні миру та розвитку.

Генасамблея ООН пропонує державам-членам обмінюватися телевізійними програмами, які присвячені таким проблемам, як безпека, мир, розвиток і розширення культурного обміну, а також не допускати того, щоб телебачення стало засобом поширення нелюдських матеріалів, стереотипів і нетерпимості.
Переглядів: 533 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)



Україна відзначає 21 листопада День Гідності та Свободи.

У Києві та інших містах країни відбуваються заходи зі вшанування загиблих під час масових акцій протесту у листопаді 2013 – лютому 2014 року

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також вшанування мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору, та на підтримку ініціативи громадськості Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким в Україні встановлено свято — День Гідності та Свободи, що відзначатиметься щорічно 21 листопада.

Зараз гідність все більше і більше відроджується в українському суспільстві. Все більше з’являється Громадян, котрі здатні не боячись сказати: «Я не дозволю себе принижувати! Я так не хочу! Мене це не влаштовує! Я гідний і заслуговую кращого!» Справжні європейські цінності прийдуть до нашої держави тоді, коли тут буде повага до Людини і до її гідності.

Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!
Переглядів: 364 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

24 квітня 2015 року всі випускники одинадцятих класів складатимуть тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. Результати тесту також будуть враховуватися, як державна підсумкова атестація з цього предмета.

Про це було повідомлено під час селекторної наради, в якій взяли участь заступник міністра освіти і науки Павло Полянський та директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

За словами директора УЦОЯО, для проходження ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури, кожен 11-класник має заздалегідь зареєструватися на порталі Українського центру оцінювання якості освіти.

Також для забезпечення реєстрації всіх випускників, керівники шкіл паралельно надсилатимуть списки своїх випускників та комплект реєстраційних документів для кожного випускника до регіональних центрів оцінювання.

Директор УЦОЯО зазначив, що за виконання тесту з української мови та літератури випускники отримають дві оцінки. Першу – за проходження державної підсумкової атестації за шкалою від 1 до 12 балів, другу – за складання ЗНО за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати єдиного тесту з української мови і літератури будуть оголошені до 12 травня 2015 року.

Проходження ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури є також обов’язковим і для переможців Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури, переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких роб ... Читати далі »
Переглядів: 365 | Додав: school_yablounic | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz