Четвер, 25.04.2024, 09:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Головна » 2015 » Квітень » 06


Вітай, Україно, чемпіонку світу із шахів! Марія Музичук у принциповій битві перемогла росіянку Наталію Погоніну у фіналі чемпіонату світу із шахів серед жінок.

Рахунок зустрічі - 2,5:1,5 .

Четверта партія, що пройшла в неділю, 5 квітня, завершилася внічию. До цього шахістки двічі зіграли внічию. А першу партію білими виграла Музичук.

Таким чином, українка стала 15-ю чемпіонкою світу.

Раніше Музичук ставала чемпіонкою світу у складі жіночої збірної України .
Переглядів: 388 | Додав: school_yablounic | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)



Поступово ми наближаємося до Великого Свята, яке має назву Воскресіння Господнє.

Цьогоріч ми будемо його святкувати 12 квітня. Чекати залишилося недовго, але все ж треба кілька цих днів потерпіти.

Ісус Христос терпів за наші гріхи і нічого нам не станеться якщо ми теж потерпимо, а саме обмежимо себе в улюблених речах.

Згадаймо тільки відомий фільм «Страсті Христові», де можна побачити як терпів Ісус страждання.

Що треба робити у ці дні?

Ознайомимося із десятьма пунктами, які бажано робити у ці шість днів:

1. Відвідувати, при можливості звісно, храм.
2. Сходити до сповіді і прийняти Святе Причастя якщо ви ще цього не зробили.
3. Уникати великих забав і розваг. У цей тиждень в людей є багато днів народжень. Справляти їх не бажано, а краще все-таки перенести їх на кілька днів.
4. Не вживати алкогольних напоїв. Хоча б стриматися на кілька днів, хто не дотримувався посту протягом усього його періоду.
5. Не слухати музику, як повага до Христа, який у ці дні переносить важкі страждання.
6. Не їсти м'яса, молочних продуктів. Найкраще їсти пісну їжу.
7. Не виконувати важку роботу в Страсну п'ятницю, коли будуть виносити Плащеницю. Тому кажуть паски треба попекти або в четвер або вже перенести на суботу.
8. Відмови ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Додав: school_yablounic | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)



Архангел Гавриїл був посланий Богом в місто Назарет до Пресвятої Діви Марії і повідомив, що Господь обрав її бути Матір'ю Божою. Ангел з'явився в будинок праведного Іосифа, коли Марія читала Священне Писання, і сказав: "Радуйся, благодатна! Господь з тобою! Благословенна ти між жонами". Далі ангел повідомив, що Марія народить сина і має назвати його Ісусом. Марія відповіла, що вона раба Господня і хай буде так, як хоче Бог.

Свято Благовіщення одне із найбільших весняних свят. Слово "Благовіщення" означає добру, радісну звістку про те, що почалось звільнення роду людського від гріха і вічної смерті. В церкві в цей день святять проскури, а господарі в Україні випускають із хлівів тварин, щоб чули весну.

Кажуть, що на Благовіщення птахи гнізда не в’ють і не несуться. «Благовіщенське яйце під курку не кладуть». Вважається, що від Введення до Благовіщення треба дати землі відпочити. У це свято особливо грішно працювати на землі. На Благовіщення Господь «благословить усяке дихання», і після цього дня можна розпочинати роботи в полі, все буде добре рости, квітнути й колоситися.
Переглядів: 391 | Додав: school_yablounic | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)



Неділя за тиждень перед Великоднем називається "Вербною", "шутковою" або "квітною". За християнським вченням у цей час Спаситель Христос уїжджав до Єрусалиму на ослику, і миряни устеляли перед ним дорогу пальмовим листям. Оскільки в Україні пальми не ростуть, то їх замінили вербовими гілками. Це дерево здавен вельми шановане серед нашого народу, тому що воно перше сповідає про прихід весни і має цілющі властивості.

У Вербну неділю святять вербу. Під церкву заздалегідь навозять багато вербового гілля. Зранку на Богослуження сходяться всі - старі й малі, - бо "гріх не піти до церкви, як святять вербу". Коли закінчується відправа і священик окропить гілля свяченою водою, то діти - одне поперед одного - стараються якнайшвидше дістати вербу і тут же проковтнути ії по кілька "котиків" - "щоб горло не боліло".

Свяченій вербі приписується магічна сила. Як вперше навесні виганяють скот на пасовисько, то конче свяченою вербою - "щоб нечисть не чіплялася до тварин". Більше того, викидають гілля свяченої верби надвір під час граду - "щоб град зупинився".
Переглядів: 412 | Додав: school_yablounic | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz