Четвер, 25.04.2024, 07:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Головна » 2015 » Листопад » 09


9 листопада 2015 року у День української писемності та мови національною радіокомпанією України проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Текст пропонованого диктанту – авторський, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису.

Радіотрансляція почнеться о 10.10 .

Пропонуємо долучитися до акції, мета якої – пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури. Кожен може взяти участь у написанні диктанту та з’ясувати, наскільки добре знає мову.


Наша школа взяла участь в написанні всеукраїнського диктанту національної єдності
Переглядів: 443 | Додав: school_yablounic | Дата: 09.11.2015 | Коментарі (0)



День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

У День української писемності та мови за традицією:
покладають квіти до пам'ятника Несторові-літописцю;
відзначають найкращих популяризаторів українського слова;
заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою;
стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс проводився за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників понад 5 млн із 20 країн світу.

У День української писемності та мови, на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант нац ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: school_yablounic | Дата: 09.11.2015 | Коментарі (0)



Святий великомученик Димитрій Солунський був сином римського проконсула у Фессалоніках, сучасні Салоніки.

Батько й мати святого Димитрія були таємними християнами. У домовій церкві, що була в домі проконсула, хлопчик був хрещений і навчений основ християнської віри.

Коли помер батько, а Димитрій вже досяг повноліття, імператор Галерій Максиміан, який вступив на престол в 305 році, викликав його до себе. Переконавшись у його освіченості і військово-адміністративних здібностях, він призначив юнака на місце батька - проконсулом Фессалонікійської області.

Головне завдання, яке було покладене на молодого стратега, полягало в обороні міста від варварів і знищенні християнства. У відношенні до християн воля імператора була виражена однозначно: "Віддавай на смерть кожного, хто закликає ім'я Розп'ятого".

Димитрій прийняв призначення і повернувся у Фессалоніки. Відразу ж, перед усіма, він визнав і прославив Господа нашого Ісуса Христа.

Коли Максиміан довідався, що недавно призначений ним проконсул - християнин, і багатьох римських підданих обернув у християнство, гніву імператора не було меж. Повертаючись з походу з Причорномор'я, імператор вирішив вести армію через Фессалоніки, повний бажання розправитися із солунскими християнами.

Святи ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: school_yablounic | Дата: 09.11.2015 | Коментарі (0)

Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz