Четвер, 28.03.2024, 19:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Головна » 2015 » Вересень » 17 » Відкритий лист Президенту України колективу Українського центру оцінювання якості освіти
22:29
Відкритий лист Президенту України колективу Українського центру оцінювання якості освіти
Шановний Петре Олексійовичу!

Звертаємося до Вас як до Гаранта Конституції з проханням захистити систему зовнішнього незалежного оцінювання, розібратися в ситуації, що склалася довкола Українського та регіональних центрів, довести українському суспільству й усьому світові, що Україна дійсно цивілізована держава і в ній є місце освітнім реформам.

Висловлюємо цілковиту підтримку директорові Українського центру Ігореві Лікарчуку, віримо в його чесність і непідкупність.

Колектив Українського центру оцінювання якості освіти занепокоєний тим, що останнім часом відбувається: 21 липня 2015 року висунуто звинувачення керівництву Центру у «створенні злочинного угрупування», розпочато слідчі дії, вилучено комп’ютерне обладнання, яке забезпечувало роботу Центру, відсторонено директора. Роботу Українського та регіональних центрів освіти паралізовано.

За два місяці суспільство не отримало ніякої інформації і пояснень Генеральної Прокуратури щодо ходу слідства. Усе це виглядає як цілеспрямована акція з метою знищення однієї з найуспішніших реформ в освіті. Як наслідок – молодь буде позбавлено можливості рівного доступу до вищої освіти.

Створення системи ЗНО є результатом чи не єдиної успішно зреалізованої реформи за часів незалежності. Це те, що ставить Україну в один ряд з передовими країнами світу, особливо зараз, коли Україна так важко і болісно долає перешкоди на шляху до євроінтеграції. Проведення тестування для вступу до вищих навчальних закладів багато років поспіль дозволяє українським абітурієнтам, продемонструвавши реальний рівень знань, вступити до обраного вищого навчального закладу. Відгуки вже кількох мільйонів українських молодих людей, їхніх батьків і вчителів свідчать, що ЗНО здійснило їхні мрії, дозволило повірити в існування справедливості, довело, що чесність і копітка праця цінуються в нашому суспільстві. Педагоги й журналісти неодноразово наголошували, що в Україні виникла молода генерація впевнених у своїй спроможності людей, які прагнуть змін, роблять ці зміни й несуть за них відповідальність, – генерація, яка пройшла через ЗНО. Саме ці молоді люди стали осердям та інтелектуальним рушієм Євромайдану, а пізніше – добровольцями й волонтерами в час війни на сході. Представники цієї молодої генерації вірять в існування справедливості, тому сміливо пишуть петиції, збирають мітинги, контактують у соцмережах. Вони завжди розраховують на відверті й обґрунтовані відповіді на свої запитання й претензії.

За понад 10 років існування системи ЗНО звучало багато різних звинувачень, висловлювалися підозри щодо справедливості оцінювання, проте жодного разу нікому не вдалося довести ці підозри.

Віримо в те, що Ваше особисте втручання в цю ситуацію не дозволить зруйнувати систему зовнішнього незалежного оцінювання, оскільки за вищевказаних умов зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році в Україні не відбудеться.
Переглядів: 399 | Додав: school_yablounic | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz