Субота, 27.04.2024, 02:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Яблуницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Головна » 2015 » Січень » 14


Завтра опівдні відбудеться хвилина мовчання у пам'ять про Волноваху.

Про це йдеться в указі Президента.

Завтра о 12.00 в Україні відбудеться хвилина мовчання у пам’ять про загиблих внаслідок теракту під Волновахою, внаслідок якого загинуло 12 осіб.
Про це йдеться в указі президента України Петра Порошенка про оголошення 15 січня днем жалоби у зв'язку із трагічною загибеллю мирних жителів біля міста Волноваха, що сталося 13 січня внаслідок обстрілу пасажирського автобуса терористами, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з указом, у День жалоби на всій території України необхідно вшанувати пам'ять загиблих о 12.00 хвилиною мовчання і приспустити державні прапори на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Переглядів: 378 | Додав: school_yablounic | Дата: 14.01.2015 | Коментарі (0)



Президент України Петро Порошенко оголосив 15 січня Днем трауру за жертвами терористів. Про це він заявив у вівторок, 14 січня, під час зустрічі з головами обласних державних адміністрацій у Києві, передає прес-служба президента.

«Я прийняв рішення проголосити 15 січня Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів. І, в першу чергу, за мирними мешканцями, які загинули на блокпосту під Волновахою», – сказав глава держави.

Президент наголосив, що весь світ висловлює співчуття Україні, зокрема була розповсюджена відповідна заява Ради Безпеки ООН, а 15 січня планується прийняття рішення Європарламентом з приводу трагедії в Україні.

Порошенко повідомив, що сьогодні під час телефонної розмови канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд висловили співчуття та підтримку Україні в принциповій боротьбі з терором.

Глава держави наголосив, що українці поділяють біль родичів тих, хто постраждав і загинув. «Так само, як світ продемонстрував в Парижі, ми демонструємо в Україні, що ми не боїмося терористів. Ми об’єднані. Українців не залякати!», – сказав Порошенко.

Присутні вшанували хвилиною мовчання вбитих 13 січня людей.

Нагадаємо, 13 січня терористи обстріляли український блокпост під Волновахою Донецької області, де в цей час перебу ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: school_yablounic | Дата: 14.01.2015 | Коментарі (0)

15 січня 2015 року відбудеться прес-брифінг Центру дослідження суспільства на тему "Ціна освіти: що приховує бюджет 2015?" за участю першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун та керівника освітніх програм Центру дослідження суспільства Єгора Стадного.
Переглядів: 384 | Додав: school_yablounic | Дата: 14.01.2015 | Коментарі (0)



14 січня - свято Василя Великого, день обрізання Господнього. Ісус Христос на восьмий день після свого Різдва прийняв обрізання відповідно до старозавітного закону для всіх немовлят чоловічої статі. Після виконання обряду дитині дали ім'я, провіщене архангелом Гавриїлом в день передання благої вісті Діві Марії — Ісус.
Василь Великий — архієпископ Кесарій Каппадокійський — народився в 330 році в Кесарії. Його родина була дуже відомою та щиро відданою християнській вірі. Одержавши блискучу освіту в Кесарії, Василь став на шлях аскетичного життя: був читцем у церкві, а потім роздав усе своє майно біднякам й започаткував обитель для ченців. До своєї обителі він запросив Григорія Богослова, із яким потоваришував у роки молодості. Ченці в обителі жили в суворому втриманні, багато працювали, постійно вивчали Святе Письмо. Василь Великий написав збірник правил праведного життя.
Після смерті єпископа Кесарійського посвятили в сан Василя. За часів розколу християнської церкви цей святий отець зробив дуже багато для віруючих людей, зокрема допомагав їм не втратити віру, закликав до терпіння, смирення та мужності. Він відмовив у сприянні імператору Валенту, не злякався навіть погроз ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: school_yablounic | Дата: 14.01.2015 | Коментарі (0)



Старий Новий рік — Новий рік за юліанським календарем («старим стилем»). В XX і XXI століттях припадає на північ між 13 і 14 січня за григоріанським календарем («новим стилем»). Після переходу на новий стиль Старий Новий рік продовжують традиційно неофіційно відзначати в деяких країнах.

Вечір напередодні Старого Нового року називається Маланчиним вечором і є традиційно одним з улюблених свят українців.

Найважливішою традицією Старого Нового року є посівання. Посівати починають ще з самого ранку до сходу сонця.

Святкування Старого нового року потребує від дітей не аби яких театральних здібностей, але для них це не буде проблемою тому, що всі діти доволі творчі натури. Та й дорослі можуть допомогти влаштувати свято як треба. А починається все з того, що ввечері 13 січня хлопці та дівчата «водять Меланку». Для цього всі перевдягаються у маскарадні костюми, та ходять у гості до друзів і сусідів, вітаючи їх зі святом. Але традиційно Меланкою повинен бути перевдягнений хлопчик – вважалося, що так свято буде веселішим.

За традицією, щедрувати починають дівчата ввечері 13 січня і продовжують до опівночі. А от посівати з ранку і до полудня 14 ... Читати далі »
Переглядів: 418 | Додав: school_yablounic | Дата: 14.01.2015 | Коментарі (0)

Час
Наш Канал
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар України
Вхід на сайт
Пошук
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz